Miért használjunk SSL tanúsítványt?

Védelem

A tanúsítvány titkosítja az Ön weboldala vagy levelező szervere és látogatói közötti kapcsolatot, ezáltal véd a két pont közötti lehallgathatóság ellen. SSL tanúsítvány használatával ügyfeleinek nem kell aggódnia amiatt, hogy az általuk beírt adatokat valaki más is elolvassa.

Az SSL tanúsítvány használatával oldala keresőbeli helyzetét is nagyban javítja, mert mára már a tanúsítványt nem használó weboldalakat a keresők is hátrébb sorolják. Hamarosan a népszerű böngészőprogramok is ki fogják jelezni a látogatóknak, ha egy nem titkosított weboldalon böngésznek.

Az SSL tanúsítványok fajtái:

  • Domain hitelesítő tanúsítvány

A kérelmezőnek igazolnia kell a domain név fölötti rendelkezését. A kibocsátott tanúsítvány tartalmazza a domain nevet, amihez igényelték a tanúsítványt és a kérelmet a tanúsítvány kiállításáról.

 

  • Szervezet hitelesítő tanúsítvány

A tanúsítványt kérelmezőnek bizonyítania kell, hogy cége regisztrált és legálisan elszámolható üzletet bonyolít, hogy át tudjon esni a domain hitelesítésen. A kibocsátott tanúsítvány tartalmazza a domaint és a tanúsítványt igénylő szervezet nevét.

 

  • Kiterjesztett hitelesítő tanúsítvány

Ez tartalmazza az előbb leírt hitelesítési követelményeket és további feltételeket is. A kibocsátott tanúsítvány tartalmazza a domain és az igénylő szervezet nevét. Fontos megjegyezni, hogy csak a kiterjesztett hitelesítő tanúsítvánnyal rendelkező weboldalak URL sávjában jelenik meg zöld csíkban a szervezet neve.

Mennyibe kerül?

Pár ezer Ft-tól, vagy akár az ingyenestől a közel 100 000 Ft-ig választhatunk alkalmas tanúsítványokat, attól függően, hogy a fenti típusok közül melyikre van szükségünk. A tanúsítványokat évente meg kell újítani.

Böngéssz a közzétett tartalmaink között.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük